Alphia treft volledige top-3, eerste titelfavoriet verslagen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphia heeft zaterdag een knappe 3-0 overwinning geboekt op titelkanshebber Sporting Leiden. In de 3e Klasse A nestelt Alphia zich op de vierde plek. De nummer twee is slechts twee punten verwijderd, koploper TAVV heeft wel een gaatje geslagen (zeven punten).

De Alphianen hadden het betere van het spel. Desalniettemin was het een gelijk opgaande wedstrijd. Uit een strafschop kwam Alphia vlak voor rust op voorsprong. Killian Bouwhuis scoorde de penalty. Nando Meijer verdubbelde de voorsprong tien minuten voor tijd en in de slotfase tekende Bouwhuis voor de 3-0.

'De keeper is onze man van de wedstrijd. Boas Ves hield ons in het duel met een aantal heel goede reddingen', vindt Alphia-trainer Angelo Leverock. 'Volgende week spelen we tegen Gouda, daarna de toppers tegen TAVV en Aarlanderveen. Dus wij treffen de volledige top-3 in vier weken.'

Scoreverloop Alphia - Sporting Leiden 3-0 (1-0): 1-0 Killian Bouwhuis (strafschop), 2-0 Nando Meijer, 3-0 Killian Bouwhuis.

Hieronder kun je de radio-interviews met Angelo Levercok en Killian Bouwhuis na afloop van Alphia - Sporting Leiden terugluisteren.