Alphia trekt winst in derby tegen BSC ‘68 vlak voor tijd over de streep

BENTHUIZEN/ALPHEN AAN DEN RIJN - BSC '68 hield 87 minuten stand tegen Alphia, maar moest toch buigen. Invaller Stan van den Hoff kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied, stond met zijn rug tegen het doel, draaide en schoot de bal in de touwen: 0-1.

Het aanwezige publiek zagen zaterdag maar weinig kansen. Mike van der Reijden kreeg een enorme kans om BSC '68 in de eerste helft op voorsprong te koppen, maar faalde. Alphia was nog gevaarlijk met een vrije trap en Pascal Helligerwerf (Alphia) kreeg een kans.

Drie keer rood vorige week

Alphia speelde in de eerste helft in een ander systeem dan normaal. Trainer Angelo Leverock had zijn formatie aangepast vanwege blessures, schorsingen en vakantiegangers. Dat bleek geen succes. In de tweede helft ging Alphia weer zoals vanouds spelen en dat was een stuk vertrouwder.

Vorige week kregen drie Alphianen rood in de wedstrijd tegen Nieuwkoop. Daardoor waren basisspelers Dion Duurham (twee wedstrijden), Remco Zuijdervliet en Floris Buijnink (beiden één wedstrijd) geschorst tegen BSC '68. Nando Meijer en Daniël Buijnink zijn op vakantie.

Alphia staat dankzij de winst zesde in de 3e Klasse A, maar heeft evenveel punten als de nummer twee van de ranglijst. Alleen Van Nispen steekt er met kop en schouders bovenuit. BSC '68 staat op de twaalfde plek.

Scoreverloop BSC '68 - Alphia 0-1 (0-0): 0-1 Stan van den Hoff.

Hieronder kun je de samenvatting van BSC '68 - Alphia, die ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, bekijken evenals de interviews na afloop van de wedstrijd met Angelo Leverock, Vincent Hoogervorst (beiden Alphia), Kenneth Soechit en Mike van der Reijden (beiden BSC '68):