Alphia zet Be Fair op z’n plaats tijdens openingsduel

ALPHEN AAN DEN RIJN - Net als vorig seizoen is Alphia ook deze maal de competitie begonnen met een ijzersterke overwinning. Van titelkandidaat Be Fair won Alphia, dat zelf kansrijk wordt geacht voor het behalen van de nacompetitie, met 3-0.

Nadat Alphia zaterdag het aluminium al meerdere malen had geraakt, kopte Daniël Buynink op slag van rust de 1-0 binnen. Be Fair had daarna het overwicht maar scoorde niet. Alphia twintig minuten voor tijd wel. Buynink werd vrijgezet voor de keeper en scoorde. In blessuretijd bekroonde Killian Bouwhuis (ex-ARC) zijn competitiedebuut met de 3-0.

'Een goed begin na een matige voorbereidingsmaand', concludeerde trainer Angelo Leverock na afloop. Zijn ambitie is om dit seizoen een periodetitel te behalen en via de nacompetitie te gaan strijden om promotie naar de tweede klasse.

Scoreverloop Alphia - Be Fair 3-0 (1-0): 1-0 Daniël Buynink, 2-0 Daniël Buynink, 3-0 Killian Bouwhuis.

Hieronder kun je de samenvatting van Alphia - Be Fair bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Angelo Leverock en Daniël Buynink.