André de Jeu opnieuw lijsttrekker Nieuw Elan bij gemeenteraadsverkiezingen: ‘Heel erg trots op’

Foto: John van der Tol

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - André de Jeu is de lijsttrekker van Nieuw Elan bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. De huidige fractievoorzitter van de grootste partij in de gemeenteraad is tijdens de algemene ledenvergadering van Nieuw Elan voor de derde keer voorgedragen door het partijbestuur en daarna gekozen door de leden.

'Ik ben er heel erg trots op om het weer te mogen doen', reageert De Jeu op zijn uitverkiezing. De voorman wil de gemeente Alphen aan den Rijn, zoals hij dat zelf noemt, 'toekomst-proof' maken. 'De versnelling naar de nieuwe wereld was al gaande, maar is door Covid uitvergroot en zichtbaar gemaakt. Maar kunnen we nu een tussensprint maken? Dat vind ik heel gaaf om met andere partijen, politici en organisaties te doen.'

Sinds 2010 is de directeur van Vereniging Sport en Gemeenten raadslid in Alphen. Vrijwel direct na de gemeenteraadsverkiezingen in dat jaar, toen Gerard van As lijsttrekker was, nam De Jeu het fractievoorzitterschap over. In 2013 en 2018 was de Alphenaar ook al lijsttrekker van zijn partij.

Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsprogramma's, die schrijven de meeste politieke partijen dit voorjaar. In een serie radio-interviews vertellen de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met André de Jeu van Nieuw Elan te beluisteren.