Appartementencomplex op voormalige locatie Vertegaal Machinebouw

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Op de voormalige locatie van Vertegaal Machinebouw aan de Willem Kloosstraat wordt een appartementencomplex met 21 woningen gebouwd. De bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019.

Het gebouw wordt compleet gasloos en levensloopbestendig. 'Dus alle appartementen zijn geschikt voor zowel ouderen als rolstoelgebruikers', zegt wethouder Gerard van As (Nieuw Elan). 'Dit sluit goed aan bij onze speerpunten in het uitvoeringsprogramma.'

In het gebouw wordt ook 130 vierkante meter commerciële dienstverleningsruimte gerealiseerd. De oplevering staat medio 2020 gepland.

Herinrichting centrumgebied

Met de komst van de nieuwe Hoogvliet-supermarkt in dezelfde straat rijst in Hazerswoude-Rijndijk de vraag wanneer het gebied rondom de Da Costasingel heringericht wordt. De gemeente Alphen aan den Rijn laat desgevraagd weten dat dat nog even op zich laat wachten.

'De werkzaamheden starten zo snel mogelijk, maar niet eerder dan dat de bouwactiviteiten met zwaar bouwverkeer voor het appartementencomplex zijn afgerond', zegt een woordvoerder van de gemeente. 'Dit om te voorkomen dat de straat gelijk kapot gereden wordt.'

Lees ook: Nieuwe Hoogvliet-supermarkt Hazerswoude-Rijndijk op 12 juli open