ARC Dames 1 gaat zaterdag voor eerste promotie in tien jaar: ‘De spanning valt mee’

Foto: ARC Dames 1

ALPHEN AAN DEN RIJN – ARC Dames 1 kan zaterdag voor het eerst in tien jaar weer eens promoveren. Een ticket voor de Eerste Klasse staat op het spel in het duel tegen Odysseys '91. ‘Het valt nog mee met de spanning in het team’, vertelt hoofdtrainster Janet Griffioen vrijdag in De Ochtendshow.

De teams nemen het zaterdag om 12.30 uur tegen elkaar op in Driebruggen op Sportpark Wierickeweide. ‘Vanuit het clubbestuur heb ik meegekregen dat we als Dames 1 voor het eerst in tien jaar weer kunnen promoveren naar de Eerste Klasse’, vertelt de ARC-trainster.

Voorbereiding

In aanloop naar de wedstrijd zal ARC niet van tactiek veranderen: ‘We houden gewoon vast aan één spelsysteem’, vertelt Griffioen. Samen met assistent-trainer Kevin Vink heeft ze in haar eerste jaar gebouwd aan een systeem dat tot dusver blijkt te werken.

Ze heeft ook de tegenstander alvast geanalyseerd: ‘We zijn bij hun vorige wedstrijd gaan kijken, maar we hebben vooral informatie gekregen van andere trainers. Ik denk dat zij (Odysseus ’91) dat ook bij ons hebben gedaan.’ Ze benadrukt dat ze nu een goed beeld heeft over de sterke en zwakke punten van de tegenpartij.

‘We proberen ons eigenlijk niet te veel aan te passen aan de tegenstander, maar gewoon ons eigen spel te spelen en te kijken hoever we daarmee komen. 'Mocht daar inderdaad in blijken van: “joh, dit werkt niet”, ja, dan gaan we ons daarin alsnog aanpassen’, aldus Griffioen. ‘Maar we gaan uit van onze eigen kracht. Daar voelt het team zich ook erg vertrouwd bij.’

Er is hoop bij eventueel verlies

Mocht het duel worden verloren, mag het team nog steeds hopen op promotie: ‘Er zijn een aantal teams uit de Hoofdklasse die aangegeven hebben te willen stoppen’, vertelt Griffioen. Hierdoor worden er teams uit de Eerste Klasse doorgeschoven naar de Hoofdklasse, waardoor er dus meer ruimte vrijkomt in de Eerste Klasse. ‘Dus mochten we niet winnen, dan bestaat er een kans dat we nog een keer mogen spelen voor een plekje in die klasse.’

Griffioen blijft optimistisch: ‘We gaan natuurlijk van het positieve uit zaterdag.’ Ze geeft ook aan dat ze geen gelukswensen of beelden van familie gaat laten zien voor de wedstrijd: ‘Ik denk dat dat alleen maar meer spanning gaat opleveren. We zijn echt met de wedstrijd zelf bezig en niet met te veel gekke dingen daaromheen.’

Lees ook: Boskoopse Maureen Koster gaat voor EK-medaille: ‘Ik ben in vorm en moet oogsten’

Hieronder is het interview met Janet Griffioen te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.