ARC houdt GRC ‘14 veel te lang in leven maar staat in halve finale

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC heeft GRC '14 in de kwartfinales van de nacompetitie verslagen. De play-offswedstrijd eindigde in 2-1. Volgende week ontvangt ARC mede-eersteklasser SHO in de halve eindstrijd, dat op zijn beurt met dezelfde cijfers won van Heerjansdam.

Vele malen beter dan de tegenstander was ARC zaterdagmiddag. Jeroen Borsboom maakte halverwege de eerste helft uit een voorzet van Huib Oversloot 1-0. Borsboom, Lionel Frederik (twee kansen), Derek Prins en Oversloot kregen achtereenvolgens enorme kansen om de score te verdubbelen.

Maar het was aan het begin van de tweede helft GRC, dat bij toeval in de nacompetitie kwam (GRC ontliep op de slotdag de nacompetitie voor degradatie uit de eerste klasse en bleek pardoes periodekampioen te zijn geworden, red.), dat op 1-1 kwam. De ARC-defensie stond niet op te letten bij een vrije trap en Michael van den Oever profiteerde.

2-1 vlak na de 1-1

Direct daarna maakte Frederik op aangeven van Luuk Samsom 2-1. Frederik schoot de bal onder de uitkomende doelman door. Frederik kreeg nog een grote kans op de 3-1, maar scoorde niet. Dat gold ook voor Oversloot en Tren Drexhage, die beiden de paal raakten.

'We hebben goed gespeeld, hadden vaker moeten scoren. Maar goed... als je in een nacompetitie met 2-1 wint, so be it', aldus Mark Evers na afloop. 'Nu SHO, we spelen opnieuw thuis. Dat is voor ons een enorm voordeel. We verliezen thuis bijna nooit.'

Scoreverloop ARC - GRC '14 2-1 (1-0): 1-0 Jeroen Borsboom, 1-1 Michael van den Oever, 2-1 Lionel Frederik.

Hieronder kun je de radio-interviews na afloop van ARC - GRC '14 met Mark Evers, Luuk Samsom en Cas Knoester beluisteren.