ARC kan volgende week kampioen worden maar ook overal naast grijpen

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zaterdag 25 mei omstreeks 16.30 uur kan ARC na afloop van de uitwedstrijd tegen Argon kampioen zijn en gepromoveerd zijn naar de hoofdklasse, kan ARC een plek in de nacompetitie hebben veiliggesteld en via play-offs een gooi gaan doen om promotie, of zowel de titel als het nacompetitiestartbewijs hebben misgelopen en volgend seizoen opnieuw eersteklasser zijn.

ARC won dit weekend op de voorlaatste speelronde van Roda '46 met 4-2. DHSC won ook (3-1 thuis van WV-HEDW, red.), maar AFC verloor (4-1 uit bij Zwaluwen '30, red.). Dat betekent dat de Racing de tweede plek overneemt van AFC. DHSC staat met twee punten voorsprong bovenaan. Alleen als ARC wint en DHSC komend weekend verliest, is kampioen. Speelt DHSC gelijk en ARC wint, dan is DHSC op basis van het doelsaldo kampioen. Ervan uitgaande dat ARC niet met 15-0 wint.

Maar als ARC zaterdag verliest van Argon en BOL en AFC winnen allebei, dan is BOL op basis van het doelsaldo periodekampioen (in plaats van ARC dat nu bovenaan staat in de strijd om de derde periodetitel, red.) en eindigt AFC op de tweede plek, waardoor de Amsterdammers als hoogstgeklasseerde ploeg zonder periodetitel de nacompetitie ingaat. Als BOL of AFC niet wint, heeft ARC ongeacht het eigen resultaat (tenzij de Racing met 8-0 verliest, red.) een plek in de nacompetitie.

Scoreverloop ARC - Roda '46 4-2 (2-2): 1-0 Neal Arnoldus, 1-1 Nigel van Zelst,1-2 Jesper van Dalen, 2-2 Coen de Groot, 3-2 Neal Arnoldus, 4-2 Jeroen Borsboom.

Hieronder kun je de samenvatting van ARC - Roda '46 bekijken, die ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Mark Evers en Neal Arnoldus.