ARC moet (sub)top laten gaan, opnieuw verlies doordat kansen niet worden benut

ALPHEN AAN DEN RIJN - De derde periodetitel is ARC's enige kans om nog de nacompetitie te bereiken. Zeker na de nederlaag tegen Spijkenisse lijkt het uitgesloten dat de Racing als hoogst geklasseerde ploeg zonder periodetitel in de Hoofdklasse A de play-offs bereikt. Dat gat is opgelopen naar elf à twaalf punten. En juist die derde periode is ARC, gezakt naar de achtste plek op de ranglijst, zaterdag erg slecht gestart door in eigen huis te verliezen van Spijkenisse (1-2).

'We waren op alle fronten beter dan Spijkenisse, maar dat zie je niet in de uitslag. We geven heel simpel twee doelpunten weg, dat is frustrerend', analyseert ARC-trainer Mark Evers. Na drie minuten scoorde Spijkenisse uit een strafschop 0-1. Timo de Graaf kopte tien minuten later uit een vrije trap de 1-1 binnen, om vervolgens toe te zien hoe Spijkenisse vlak voor rust de 1-2 in de touwen kopte. ARC miste in de tweede helft drie grote kansen op de gelijkmaker, trof ook de paal. Daar stond één mogelijkheid van Spijkenisse tegenover.

Het is alweer de derde wedstrijd op rij dat ARC de betere is, maar niet wint. Mede daardoor moet ARC ook naar beneden blijven kijken. Want het spelbeeld kan nog zo goed zijn en alle lof voor de vele behaalde punten zijn terecht, nummer dertien DUNO - dat op de bovenste nacompetitieplek staat voor degradatie uit de hoofdklasse - heeft slechts vijf punten minder dan ARC. Heb je normaliter aan goede 30 punten genoeg om jezelf veilig te spelen, dat is dit seizoen in deze hoofdklasse niet het geval.

Basisplaatsen De Vogel en Samsom

Niels de Vogel stond voor het eerst dit seizoen onder de lat bij ARC. Hij verving Aäron Balk die voor een bruiloft in het buitenland was. Luuk Samsom maakte vorige week als invaller zijn rentree, nu startte hij in de basis om voor rust wederom geblesseerd uit te vallen. Niet iets om je zorgen om te maken, aldus Samsom.

'Ik schoot de bal en toen schoot het in dezelfde lies die ik heb afgescheurd in december. Maar ik heb nog vier spieren in mijn lies over om dit op te vangen', zegt Samsom. Aanvankelijk leek het erop dat Samsom de rest van dit seizoen uitgeschakeld zou zijn. Maar na drie maanden staat hij er weer. 'Ik wist dat ik snel kon herstellen. Het geeft ook aan hoe fit ik ben.'

Scoreverloop ARC - Spijkenisse 1-2 (1-2): 0-1 Yassire Hamdani (strafschop), 1-1 Timo de Graaf, 1-2 Marvin van der Pluijm.

Hieronder zijn de interviews met Mark Evers en Luuk Samsom te beluisteren.