ARC ‘niet om aan te gluren’ en verliest voor eerst deze competitie

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'De eerste helft was een blamage en daardoor verkloot je de wedstrijd', luidt de conclusie van ARC-trainer Mark Evers na de verloren competitiewedstrijd tegen FC 's-Gravenzande (2-1) van zaterdag. 'Door onze instelling en inzet in de tweede helft, kun je hier nog met een rechte rug weg. Maar wel zonder punten.'

De Racing kreeg in de eerste helft de ene na de andere kans om de oren, maar hield stand. Tot de blessuretijd van de eerste helft, toen scoorden de Westlanders twee maal. Ondertussen had ARC al twee keer moeten wisselen. Beide centrale verdedigers, Pepijn Kooij en Derek Prins, vielen geblesseerd uit. In de tweede helft kwam ARC na twee gemiste kansen van de thuisploeg via Thijs Hoogenboom terug in de wedstrijd (2-1) en zag niet veel later een doelpunt (Yassin Kaboouni) vanwege buitenspel afgekeurd worden. Daarna kreeg de thuisploeg de grootste kansen om nog een keer te scoren.

'Het was niet om aan te gluren. Zó slecht', gaat Evers door. 'We hebben zo veel slechte keuzes gemaakt.' Door het verlies blijft ARC op zes punten uit drie wedstrijden staan, iets waar Evers voor aanvang van de Hoofdklasse A voor had getekend. 'We moeten vertrouwen op wat we kunnen, maar wel met minimaal dezelfde instelling als je tegenstander. Ander win je geen wedstrijd in deze klasse.'

Scoreverloop FC 's-Gravenzande - ARC 2-1 (2-0): 1-0 Frank Broos, 2-0 Frank Broos, 2-1 Thijs Hoogenboom.

Hieronder is de samenvatting van FC 's-Gravenzande - ARC te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Mark Evers, Youri Duisterhof en Thijs Hoogenboom bekijken.