ARC ontslaat Mark Evers vanwege teleurstellende resultaten

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – ARC heeft Mark Evers ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten in de afgelopen weken. Nick Coster vervangt hem per direct en maakt het seizoen af als hoofdtrainer.

Voorzitter Irma Ligtvoet licht het besluit toe: ‘Dit seizoen, waarin Mark al vroeg aankondigde dat het zijn laatste zou worden, is tot nu toe teleurstellend verlopen. Het doel was om bij de eerste vijf te eindigen en te strijden voor een periodetitel. Maar de realiteit is dat we nu in de degradatiezone staan.’

‘Met vier punten uit de laatste acht wedstrijden lijkt de negatieve spiraal met Mark aan het roer niet meer te kunnen worden doorbroken. Met nog een kwart seizoen te gaan hebben we de kansen nog in eigen hand, maar heeft het team naar onze overtuiging nieuwe energie nodig’, legt Ligtvoet uit.

‘We hebben met Mark zeven jaar lang een uitstekende trainer gehad. Hij is met de ARC-selectie gepromoveerd in 2019 en heeft in de daaropvolgende seizoenen nadrukkelijk meegespeeld om de prijzen in de 4e Divisie’, vertelt Ligtvoet. ‘De club dankt Mark voor zijn enorme inzet voor de club en wenst hem alle succes voor de toekomst.’

Oude bekende als interim-trainer

Nick Coster kent door zijn activiteiten de selectie van ARC goed. Hij neemt per direct de trainingen over en zal aanstaande zaterdag als interim-trainer op de bank plaatsnemen bij de wedstrijd tegen SJC. Coster was eerder trainer van ARC Onder-23 en Vrouwen 1. Hij speelde zelf tot 2016 betaald voetbal bij onder meer ADO, Volendam en RKC.

Eerder werd al bekend dat Evers volgend seizoen de hoofdtrainer wordt van Jodan Boys en dat Remco Tuinenburg hem opvolgt als oefenmeester van de hoofdmacht bij de Alphense Racing.