ARC speelt gelijk tegen Smitshoek bij rentree in hoofdklasse

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kop is eraf voor ARC in de hoofdklasse. De seizoensouverture tegen Smitshoek eindigde zaterdag in 1-1. Maar, er had meer in gezeten voor de Racing. In de tweede helft was ARC namelijk veel beter dan Smitshoek, maar wist ondanks de grote kansen niet tot scoren te komen.

Dat was in de eerste helft wel anders. De openingsfase was moeizaam. Maar ARC rechtte na een achterstand (Ray Kroon kapte de verdediging uit en scoorde 0-1, red.) de rug en werd gelijkwaardig aan de bezoekers uit Barendrecht. Thom Nouwens tekende op aangeven van Lionel Frederik halverwege de eerste helft voor ARC's eerste competitiedoelpunt van het seizoen.

'Jammer dat het 1-1 bleef, maar ik ben blij met een punt', vatte ARC-trainer Mark Evers samen. Met name in de tweede helft zag hij het veldspel van ARC dat hij voor ogen heeft. 'We zetten druk en toonden de absolute wil om te winnen.'