ARC trekt ex-prof Jayson Trommel aan

Topklasser ARC heeft zijn eerste aanwinst voor volgend seizoen binnen. Oud-profvoetballer Jayson Trommel komt de Alphense gelederen komende zomer versterken. De linksbenige verdediger stapt over van zaterdaghoofdklasser XerxesDZB. Daarvoor was de 29-jarige Rotterdammer actief bij profclubs Sparta Rotterdam, Cambuur Leeuwarden en KSVK United (Belgie) en de amateurs van VVSB, Leonidas, DOTO, en Kozakken Boys.

Sezer Aksoy liet vorige week als eerste selectiespeler weten ARC na dit seizoen te zullen verlaten. Waar de linksback zijn loopbaan voortzet, is nog niet bekend. Dieter Vreeken heeft van de clubleiding te horen gekregen dat zijn verblijf op sportpark Zegersloot niet wordt verlengd. De uit de ARC-jeugd afkomstige buitenspeler maakt twee seizoenen deel uit van de hoofdmacht, maar daarin kan hij niet op veel speeltijd rekenen.

Kort geding tegen KNVB

Deze week heeft ARC een kort geding aangespannen tegen de KNVB over de overschrijving van aanvaller Selmo Kurbegovic naar de Racing. De voetbalbond keurde diens overgang in eerste instantie af vanwege een foutief ingevuld formulier, waarop ARC opnieuw een transferverzoek indiende. De KNVB had tot begin deze week de tijd om daar op te reageren, maar dat is niet gebeurd, aldus technisch manager Nico Bax van ARC. Het kort geding dient aanstaande vrijdag.