ARC verliest ‘Derby van het Groene Hart’ van Sportlust ‘46

ALPHEN AAN DEN RIJN - De onderlinge ontmoetingen tussen ARC (Alphen aan den Rijn), Jodan Boys (Gouda) en Sportlust '46 (Woerden) in de zaterdag-Hoofdklasse A worden dit seizoen bestempeld tot Derby's van het Groene Hart. Zaterdag was de eerste wedstrijd, tussen ARC en Sportlust.

Sportlust, een outsider voor de titel, won met 0-1. Nick Verhagen maakte na een half uur spelen het enige - geldige - doelpunt. Na rust scoorde Sportlust nogmaals, maar die treffer werd na lang beraad vanwege buitenspel afgekeurd. Beide keepers werden niet getest. ARC kreeg na twee minuten spelen zijn enige kans, maar Stefan den Horder kopte tegen de paal en Sportlust schoot de bal bij een 0-0 stand van dichtbij over.

'Het was een wedstrijd van niks', concludeert ARC-trainer Mark Evers. 'Er is zeven minuten goed gevoetbald in deze wedstrijd. Dat waren wij en toen hadden we moeten scoren. Sportlust scoort uit een verdedigingsfout van ons en daarna is er niks meer gebeurd.' ARC, dat de wedstrijd met tien man eindigde omdat Luuk Samsom twee keer geel kreeg, zakt door de nederlaag naar de tiende plek in de Hoofdklasse A. Het gat met de gevarenzone is riant.

Scoreverloop ARC - Sportlust '46 0-1 (0-1): 0-1 Nick Verstegen.

Hieronder kun je de samenvatting van ARC - Sportlust '46 bekijken, die vanaf maandagavond drie dagen op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Mark Evers en Menno de Jong.