ARC verliest kansloos met grote cijfers van Feyenoord

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC is zaterdag op alle fronten en in elke linie afgetroefd door Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met maar liefst 6-0 van ARC. 'We hebben kansloos verloren', erkent ARC-trainer Mark Evers. 'Ploegen als Feyenoord hebben op iedere positie betere spelers dan wij.'

Na twee minuten lag de 1-0 al in het doel. Sandin Avdic schoot een strafschop binnen. Toen Youri Duisterhof na twintig minuut een hoekschop achter zijn eigen keeper kopte en tien minuten later ook nog de 3-0 viel na een snelle combinatie, was het duel beslist. Na rust scoorde Feyenoord nog driemaal. 'We moeten Aäron Balk een standbeeld geven. Onze keeper voorkomt dat het geen 14-0 wordt.'

ARC staat op de twaalfde plek in de Hoofdklasse A met elf punten uit negen wedstrijden. 'Wij hebben de afgelopen weken hoger gestaan dan past bij onze kwaliteiten', vindt Evers. Aanvoerder Derek Prins beaamt dat. 'Wij staan nu op de plek waar we thuishoren. Tegen de onderste ploegen moeten we punten pakken, dat doen we ook.'

Scoreverloop Feyenoord - ARC 6-0 (3-0): 1-0 Sandin Avdic, 2-0 Youri Duisterhof (eigen doelpunt), 3-0 Adil Akanioui, 4-0 Jeffrey Duijnstee, 5-0 Jeffrey Duijnstee, 6-0 Junior Obiku.

Hieronder kun je de radio-interviews met Mark Evers en Derek Prins na afloop van Feyenoord - ARC terugluisteren.