ARC verzuimt wedstrijd op slot te gooien en verliest zelfs

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een domper voor ARC. Na de eerste twee wedstrijden met 1-0 te hebben gewonnen, verloor ARC zaterdag voor de tweede keer op rij met 2-1. Poortugaal stapte met de winst van het veld, waardoor de Alphenaren in de Hoofdklasse A zakken naar de negende plek op de ranglijst.

Maar de nederlaag, of puntenverlies an sich, was überhaupt niet nodig. 'Als je de tegenstander zo wegspeelt in de eerste helft, en zij zelf ook zeggen dat het wel 3-0 of 4-0 had moeten staan bij rust, dan ben je verdomt slordig geweest', realiseert trainer Mark Evers zich na afloop. 'Wij zijn er zeven of acht keer met een overtal van twee of drie spelers doorgekomen, om vervolgens niet de juiste keuze te maken.'

De 1-0 van Neal Arnoldus werd nog voor rust opgevolgd door de 1-1. 'Heel kinderlijk, en dan gaat het mij niet om de penalty. Dat kan een keer gebeuren. Maar wij hadden met twee of drie mensen meer in het strafschopgebied moeten staan. Dan had Coen de Groot nooit in de één-tegen-één gekomen', meent de trainer.

In de tweede helft wordt het alles behalve beter. 'Onherkenbaar', stelt Evers vast. 'Geen team en als los zand.' De slag werd in zijn ogen met name verloren op het middenveld. 'Een aantal belangrijke jongens dat hier al jaren speelt was eerder bezig met anderen door het slijk te halen in plaats van op te staan en hun mening op een positieve manier te brengen.' De 1-2 was een fout van doelman Aäron Balk. 'Hij redt ons vaak, maar in de korte hoek had die bal er nooit in gemogen.'

Scoreverloop ARC - Poortugaal 1-2 (1-1): 1-0 Neal Arnoldus, 1-1 Sven Breukhoven (strafschop), 1-2 Gerwin Lake.

Hieronder is de samenvatting van ARC - Poortugaal te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Mark Evers, Tjerk Ligtvoet en Neal Arnoldus bekijken.