AZC wint generale repetitie voor bekerfinale overtuigend

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zondag 10 maart is de grote dag voor AZC Alphen: dan spelen de Alphense waterpoloërs de bekerfinale tegen eeuwige rivaal Widex/GZC Donk uit Gouda. De wedstrijd in Den Haag is volledig uitverkocht en wordt vanaf 16.00 uur live uitgezonden op televisie, via de livestream en op de radio door Studio Alphen.

Maar eerst moest AZC nog een competitiewedstrijd op zijn naam schrijven. En dat lukte, met speels gemak. Vooral in periode twee haalde AZC uit met maar liefst zeven treffers. Uiteindelijk werd De Ham met 16-7 verslagen. AZC blijft op de tweede plek staan in de eredivisie en is al zeker van deelname aan de play-offs om het landskampioenschap.

AZC is de favoriet in de bekerfinale

Nu de pijlen richten op de bekerfinale. AZC is er klaar voor, concludeert coach Ron van der Wild na de generale repetitie. 'We hebben de beste papieren en de meeste kwaliteiten. Maar finales zijn finales. We hebben twee finales in Nederland, die van de beker en om het landskampioenschap. Het staat gewoon weer 0-0 volgende week.'

'We hebben niet met de handrem erop gespeeld. Ik wilde dat we vol gas zouden gaan spelen, want dan tank je zelfvertrouwen richting de bekerfinale', vervolgt Van der Wild. 'We gaan komende week lekker trainen en ervoor zorgen dat de teamspirit goed is. We gaan elkaar helemaal gek maken in het water en strijden voor iedere meter.'

Periodestanden AZC Alphen - De Ham 17-6 (2-1, 7-2, 3-4, 4-1). Doelpuntenmakers AZC: Andreas Miralis (4x), Dejan Indjic (3x), Jacopo Mandolini (3x), Filip Coric (2x), Nathan de Zwaan (2x), Jort Stienstra, Sebastiaan van Mil.

Hieronder kun je de radio-interviews met Ted Huijsmans, Ron van der Wild en Sebastiaan van Mil (allen AZC) na afloop van AZC Alphen - De Ham terugluisteren: