AZC Alphen komend seizoen tóch in Champions League waterpolo

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De waterpoloërs van AZC Alphen zijn komend seizoen toch te bewonderen in de Champions League. En dat ondanks eerdere berichten dat de regerend landskampioen zijn wildcard voor het Europa Cup I-toernooi teruggeeft. De wildcard heeft AZC inderdaad teruggegeven, waardoor de Alphenaren niet rechtstreeks zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi. Wel gaat de ploeg van coach Nemanja Stevanovic de kwalificatieronde voor de Champions League spelen.

In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi neemt AZC het in het weekend van 14-16 september op tegen Jadran (Montenegro), Strasbourg (Frankrijk), Terrassa (Spanje) en Valletta (Malta). In een poule van vijf, dat wordt afgewerkt in Strasbourg, gaat de top-4 door naar de volgende ronde. Jadran is een oude bekende van AZC. Tegen de Montenegrijnen speelde AZC afgelopen seizoen in de Champions League. Tegen de drie andere clubs speelde AZC recent geen officiële wedstrijden.

Tweede voorronde

De tweede voorronde van de Champions League wordt in het weekend van 28-30 september gespeeld. Als AZC die tweede ronde bereikt, wordt in een poule van vier gestreden om twee tickets in de allesbeslissende derde voorronde. Een van de mogelijke tegenstanders in de tweede ronde is het Spaanse Sabadell, een van AZC's Champions League-opponenten afgelopen seizoen.

De winnaars van de derde voorronde kwalificeren zich voor het hoofdtoernooi. De derde voorronde gaat over een thuis- en uitwedstrijd. In totaal plaatsen vier ploegen zich via de kwalificaties voor de Champions League. De vier teams die de beslissende kwalificatierondewedstrijden verliezen, stromen door naar de laatste kwalificatieronde voor het hoofdtoernooi van de Euro Cup.

Lees ook: Filipovic en keepers verlaten AZC, Griekse speler en doelman Oranje erbij