AZC Alphen krijgt flink pak slaag in ‘De Klassieker’ van Donk Gouda

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dé Klassieker in het Nederlandse waterpolo tussen Widex/GZC Donk uit Gouda en AZC Alphen is door de Gouwenaars met 15-6 gewonnen zaterdagavond.

AZC gaf niet thuis in de eerste periode en keek na het eerste kwart tegen een al bijna niet meer te overbruggen achterstand van 4-1 aan. Dat bleek ook in het tweede bedrijf, toen Donk uitliep naar 8-3. Donk ging efficiënt om met de kansen, speelde doordacht en was met veel snelheid van poloërs in contra-aanvallen levensgevaarlijk.

In het derde kwart liet Donk de voorsprong nog verder oplopen, naar 11-4. Het is aan doelman Marko Slade te danken dat de nederlaag niet groter werd dan 15-6. AZC staat teleurstellend negende in de eredivisie na vijf wedstrijden.

Periodestanden Widex/GZC Donk - AZC Alphen 15-6: 4-1, 4-2 3-1, 4-2. Doelpuntenmakers AZC: Claudio Brancatello (2x), Nathan de Zwaan, Jacopo Mandolini, Goran Blazevic, Thom Hartog.

Hieronder kun je de radio-interviews met Hans van Zeeland, Thom Hartog en Nathan de Zwaan terugluisteren.