AZC Alphen op weg richting halve eindstrijd KNZB Beker

ALPHEN AAN DEN RIJN - AZC Alphen heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de halve finales van de KNZB Beker. De regerend bekerhouder uit Alphen aan den Rijn won in Leiden met 12-14 van vicelandskampioen ZVL-1886. Volgende week verdedigt AZC in de return een voorsprong van twee doelpunten.

Bij AZC kampen sterkhouders Jacopo Mandolini en Adam Maklari met blessures. De Italiaanse captain (gescheurd trommelvlies) is nog ruim een maand uitgeschakeld, Maklari kan vanwege een schouderblessure niet voluit spelen. Aangevuld met de nodige spelers uit het tweede team nam AZC in de eerste periode een 3-5 voorsprong, gevolgd door het uitbreiden van de marge naar drie doelpunten in het tweede kwart. In de derde periode kwam ZVL één doelpunt dichterbij, maar in de slotfase consolideerde AZC de voorsprong.

'Ik heb alle vertrouwen in de return', zegt AZC-coach Hans van Zeeland. 'Spelen in zo'n klein bad als in Leiden, was voor sommigen van ons nieuw en een verrassing.' ZVL-coach Niels Joor geeft niet op: 'Als we zorgen dat we gelijke tred kunnen houden in het begin, is alles mogelijk. Maar het zal heel zwaar worden in de return in Alphen.'

Periodestanden ZVL-1886 - AZC Alphen 12-14 (3-5, 2-3, 4-3, 3-3). Doelpuntenmakers AZC: Goran Blazevic (4x), Laszlo Nagy (3x), Claudio Brancatello (3x), Adam Maklari, Stand de Mey, Nicola Pavlicivic, Sven Schoonderwoerd.

Hieronder zijn de interviews met Hans van Zeeland, Nathan de Zwaan en Niels Joor te beluisteren.