AZC enige Alphense ploeg binnen topsportuitzondering, direct winst bij herstart waterpoloseizoen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De waterpoloërs van AZC Alphen hebben zaterdagavond hun eerste officiële wedstrijd sinds de coronastop meteen gewonnen. Met hangen en wurgen werd ZPB Barendrecht verslagen: 10-11.

AZC is de enige ploeg binnen de gemeente Alphen aan den Rijn die valt binnen de topsportuitzondering van het kabinet. Nadat het waterpoloseizoen in oktober werd stilgelegd als gevolg van de coronapandemie, was afgelopen weekend de herstart. In eerste instantie wordt de bekercompetitie afgewerkt, om in maart opnieuw met de eredivisie te beginnen.

De Alphenaren startten goed aan de wedstrijd in Barendrecht en namen in de eerste periode een riante voorsprong (1-4). In de slotfase van het derde kwart kwam ZPB langszij (7-7). Tot tweemaal toe nam AZC in de slotperiode een voorsprong van twee punten, maar ZPB bleef op het vinkentouw en miste in de laatste minuut een grote kans op de gelijkmaker.

'Eindelijk weer een officiële wedstrijd spelen, geeft extra lading', blikt Thomas Glansdorp terug. 'We hebben twee oefenpotjes gespeeld en die wilden wij natuurlijk ook winnen, maar dan is er minder druk. Dit was de eerste wedstrijd in een korte bekercompetitie, dus die moest gewonnen worden. En gelukkig is dat gelukt.'

Periodestanden ZPB Barendrecht - AZC Alphen 10-11: 3-5, 1-1, 3-2, 3-3. Doelpuntenmakers AZC: Attila Kincses (3x), Laszlo Nagy (2x), Nathan de Zwaan (2x), Thomas Glansdorp (2x), Jacopo Mandolini (2x).