AZC wint zonder naar Italië vertrokken doelman en voor acht duels geschorste Stan de Mey

ALPHEN AAN DEN RIJN - AZC Alphen heeft per direct afscheid genomen van Frank Aarts. De doelman van de waterpololandskampioen uit Alphen aan den Rijn maakt in de winterstop de overstap naar Palermo in de Serie A, het tweede waterpoloniveau in Italië. 'Dat was voor ons een verrassing. Ik vind het niet goed dat een speler halverwege het seizoen vertrekt en als je dan toch wil vertrekken bespreek je dat van te voren met ons. Dat vind ik respectloos', stelt coach Nemanja Stevanovic. Daarop heeft AZC besloten het contract met Aarts per direct te ontbinden.

De twintigjarige Ted Huijsmans, die afwisselend met Aarts keepte, is nu de onbetwiste eerste doelman. Mark van der Heiden neemt als keeper van het tweede team de honneurs als reserve doelman waar. 'Wij gaan niet op zoek naar een nieuwe keeper. Ted doet het goed, is een jonge keeper en werkt hard', vindt Stevanovic. 'Mark mist geen training en wacht al drie jaar op zijn kans in het eerste team. Die kans krijgt hij nu.'

De komende weken moet AZC het ook stellen zonder Stan de Mey. De zeventienjarige Alphenaar is voor acht wedstrijden geschorst omdat hij tijdens een wedstrijd van het tweede team de bal te hard naar een scheidsrechter gooide. 'In plaats van dat ik de bal passte vond de scheidsrechter dat ik de bal schoot. Dat is een fysieke aanval op de scheidsrechter en nu ben ik acht weken geschorst', aldus De Mey, die zich van geen kwaad bewust is. AZC gaat in beroep. Zijn oudere broer Tim is weer terug na een schouderblessure. Alleen de Griek Tilemachos Pissas revalideert nog van een blessure.

Winst op ZPB in laatste periode

Met Huijsmans onder de lat won AZC zaterdagavond de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar van ZPB Barendrecht. Pas in het vierde kwart wisten de Alphenaren afstand te nemen. Nemanja Stevanovic wist de boel aan de praat te krijgen en liet AZC in de slotperiode uitlopen van 6-6 naar 11-7. Andreas Miralis was met vier doelpunten topscorer aan Alphense zijde.

Periodestanden AZC Alphen - ZPB Barendrecht (11-7): 2-2, 3-2, 1-2, 5-1. Doelpuntenmakers AZC: Andreas Miralis (4x), Dejan Indjic (2x), Jort Stienstra, Filip Coric, Laszlo Nagy, Sebastiaan van Mil, Jacopo Mandolini.

Hieronder kun je de radio-interviews met Nemanja Stevanovic, Stan de Mey, Dejan Indjic en Tim de Mey (allen AZC) terugluisteren: