Bands met talent gezocht voor nieuwe popronde ALPHEN ON FIRE

optreden band Foto: Pixabay

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Muzikanten die in een band zitten of artiesten met een bijzondere crossover van beats, hiphop en zang kunnen zich inschrijven voor de eerste editie van de popronde ALPHEN ON FIRE. Zowel beginnende als ervaren bands kunnen meedoen en een dag studio-opname winnen met hun band.

ALPHEN ON FIRE bestaat uit lokale poprondes in de hele gemeente Alphen aan den Rijn. De bandcontest start met vijf voorrondes vanaf 19 november. In Pleyn 68, Het Stek, The Cube, MAX en Castellum strijden de bands voor een plekje in de finale. De finale is op 1 april 2023 in Parkvilla. Tijdens de voorrondes en finale is een ervaren jury aanwezig met kennis van diverse genres van rock, blues, soul, hiphop en meer. Elke band krijgt een gelijke kans, want bij elke voorronde en de finale is een professionele geluidstechnicus aanwezig.

Inschrijven kan tot 1 oktober door een mail te sturen naar AlphenonFire@KHABBAZ.nl, met daarin de bezetting van de band, een korte biografie en een video-opname. Voorwaarde is dat een van de bandleden uit de gemeente Alphen aan den Rijn komt en de bandsamenstelling uit minimaal twee leden met een samenspel van live-muzikanten bestaat. 

Boost geven

ALPHEN ON FIRE wil de muzikale popcultuur in de gemeente een boost geven: Meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. Een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ organiseren ALPHEN ON FIRE. In de jury zitten onder meer Stefano Cara (Shadex), Remko Lammers (gitaar), Marzio Scholten (jazz gitarist), Richard Loupatty (bas), Sharon Zarr (Rondé) en Chiel van Rijn (bas).