De Goede Herderkerk heeft een nieuwe eigenaar

De Goede Herderkerk Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – De Goede Herderkerk heeft een nieuwe eigenaar. De protestantse gemeente Goede Bron heeft de kerk verkocht aan de Baptistengemeente van Alphen Noord. 

De Goede Bron heeft nu twee locaties, maar gaat als gemeente verder in zalencentrum De Bron bij de Ridderhof. Daardoor kwam De Goede Herderkerk aan de Ten Harmenstraat beschikbaar.

Wens in vervulling met multifunctionele kerk

De protestantse gemeente had de grote wens dat het gebouw nog steeds als kerk zou worden gebruikt. Met de overname van de Baptisten uit Alphen Noord is die zekerheid er nu. Afgelopen week werd de deal beklonken.

Marco Wittenberg, voorganger van BapNoord, is erg blij dat de gesprekken met De Goede Bron goed zijn verlopen. Het is volgens hem de bedoeling dat de kerk niet alleen op zondagochtend wordt gebruikt.

De activiteiten die nu plaatsvinden in de Ouverture zoals de peuteropvang, de zondagschool en het Open Huis verhuizen mee. 'Er is ook volop ruimte voor nieuwe dingen. We hopen als kerkelijke gemeente tot zegen te zijn voor de wijk rondom de Goede Herderkerk.’

Vertegenwoordigers van de BapNoord en De Goede Bron Foto: Marco Wittenberg

Bijna 50 jaar lang in schoolaula’s

Door de aankoop van de Goede Herderkerk komt een lang proces ten einde voor de groeiende baptistengemeente. Eindelijk krijgen ze een eigen gebouw. De BapNoord bestaat nu bijna vijftig jaar. Gedurende deze vijf decennia heeft de gemeente altijd als tijdelijk huurder een onderkomen gevonden in verschillende schoolaula’s.

De huidige locatie van de Baptistengemeente bevindt zich in de Diamantstraat, in de aula van het oude Scala College. Tot het einde van het jaar worden de diensten daar nog gehouden.

Na het vertrek van de Baptisten uit Alphen Noord zal de voormalige locatie van het Scala College worden gesloopt om ruimte te creëren voor woningbouw.