Basisschoolleerlingen gaan vanaf 11 mei weer twee dagen per week naar school

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Basisschoolleerlingen in de gemeente Alphen aan den Rijn gaan vanaf maandag 11 mei twee dagen per week naar school. Dat melden SCOPE Scholengroep en Morgenwijzer, de twee grootste scholenkoepels in de gemeente.

Op de dagen dat kinderen niet op school zijn, maken ze thuis hun huiswerkopdrachten. Per basisschool wordt een plan gemaakt over hoe de dagroosters worden ingevuld, welke looprichtingen er in de school zijn en hoe er bijvoorbeeld om wordt gegaan met de hygiëne. 'Kinderen en medewerkers met verkoudsheids- en/of griepklachten blijven thuis', benadrukt de scholengroep.

In de komende weken worden de klassen gesplitst. Aan ouders wordt de dringende oproep gedaan om niet op het schoolplein of in de basisschool te komen. 'De scholen wijzen zelf een plek aan waar u afscheid kunt nemen van uw kind', meldt de scholengroep in een brief aan de ouders. Kinderen dienen bij voorkeur zelfstandig naar school te gaan.

Noodopvang

Het beleid met betrekking tot de noodopvang van kinderen op basisscholen blijft ook de komende periode van kracht. SCOPE Scholengroep meldt dat de wijze voor aanmelden voor de noodopvang hetzelfde blijft.

Bekijk ook: Interview burgemeester Liesbeth Spies over heropenen basisscholen