Benthuizen krijgt er ongeveer 200 nieuwe woningen bij

Foto: Studio Alphen / Google Street View
Foto: Van Wijnen

BENTHUIZEN - Benthuizen krijgt er ongeveer 200 nieuwe woningen bij. De gemeente Alphen aan den Rijn en Van Wijnen hebben een ontwikkelovereenkomst ondertekend voor de realisatie van Bentwijck.

De woningen verrijzen op een weiland tussen de huidige dorpskern en het industrieterrein langs de N209. Het project bestaat uit vrije sector koopwoningen en 54 sociale huurwoningen die worden verhuurd via Habeko Wonen. Er komen ruime eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en gelijkvloerse levensloopbestendige woningen.

Ruim een jaar geleden ondertekenden de betrokken partijen al een overeenkomst, nu is duidelijk hoe het project er uit komt te zien.

Brede School

In de nieuwe wijk komt een Brede School. Daar komen de School met de Bijbel en de OBS Arnoldus Van Os School in, samen met een locatie van Junis Kinderopvang. 'Er is behoefte aan woningen voor verschillende doelgroepen en voorzieningen voor de jeugd', zegt wethouder Gerard van As (Nieuw Elan). 'Met dit type woningen en de bouw van de brede school wordt tegemoet gekomen aan deze wensen van de inwoners.'

Als alles volgens planning verloopt start de verkoop van de woningen eind dit jaar, eind 2021 wordt begonnen met de bouwwerkzaamheden. Vooruitlopend op de bouw van de woningen wordt begonnen met de bouw van de school. Die begint naar verwachting begin 2021 en moet een jaar later in gebruik genomen worden.