Benthuizenaar gearresteerd voor moord op Thaise vrouw in cold case-zaak

BENTHUIZEN - Een 46-jarige man uit Benthuizen is dinsdag aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van de moord op zijn vrouw Rose Sulaiman (36) in Thailand, in 2007.

Eerder dit jaar werd de cold case-zaak tegen Bert den D. heropend. Vandaag volgde zijn arrestatie.

De van oorsprong Maleisische Sulaiman was tot op het moment van haar vermissing getrouwd met Den D. Zij woonden met hun zoontje in Ranong (Thailand). Nadat Sulaiman in november 2007 nog een telefoongesprek voerde met haar moeder in Maleisie, werd zij vermist. Na de plotselinge verdwijning van zijn vrouw, vertrok haar man in december van dat jaar met hun zoontje uit Thailand en keerde terug naar Nederland. Het stoffelijk overschot van Rose werd op 10 oktober 2008 aangetroffen in een beerput naast de voormalige woning van het stel in Ranong.

In 2015 kreeg Nederland het verzoek van de Thaise autoriteiten tot overname van de strafvervolging van de nu aangehouden verdachte. Afgelopen voorjaar reisde een Nederlands politieteam af naar Thailand en Maleisie, waar onder meer de stoffelijke resten van het slachtoffer werden opgegraven. De stoffelijke resten zijn ter plaatse onderzocht door een team van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het Maleisisch Forensisch Instituut.