Gepubliceerd op 17 Oktober 2019 om 21.22 uur

Besluit over verbouwing Castellum verplaatst naar december

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft donderdagavond geen besluit genomen over de verbouwing van Theater Castellum. Het besluit wordt uitgesteld naar medio december.

Tijdens de commissievergadering werd twee weken geleden al duidelijk dat het kwartje over wel of niet verbouwen beide kanten op zou kunnen vallen. Veel politieke partijen willen het onderzoek naar het huisvesten van een poppodium in het Castellumpand en het onderzoek naar de verkoop of het verpachten van Castellum afwachten. Dat Castellum verbouwd moet worden, daar is geen twijfel over bij de gemeenteraad.

Doordat de gemeenteraad beide onderzoeken af wil wachten en weigerde in te stemmen, leek het erop alsof de verbouwing van Castellum komende zomer van de baan zou zijn en met een jaar zou worden uitgesteld. Om dat te voorkomen, stelde de coalitie voor aan de gemeenteraad om de besluitvorming uit te stellen naar december omdat de onderzoeken dan zijn afgerond.

Hieronder kun je de radio-interviews met wethouder Leo Maat (GroenLinks), raadsleden Marjon Verkleij (CDA), Anouk Noordermeer (VVD) en Ank de Groot (RijnGouweLokaal) terugluisteren.
advertentie
 
advertentie