Bestemmingsplan voor 350 nieuwe woningen op locatie Nieuwe Sloot

Foto: Google Maps

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het bestemmingsplan voor woningbouw op het terrein van voormalig racketcentrum Nieuwe Sloot zal door de gemeenteraad worden goedgekeurd. Er komen 350 woningen, waarvan 25 procent sociale huurwoningen.

Na jaren van plannen en praten is het plan voor woningbouw op de locatie Nieuwe Sloot klaar. Inmiddels zijn er vier partijen die het project willen ontwikkelen.

Over de hele linie zijn de fracties blij met het plan voor de woningbouw. Wethouder Gerard van As (wonen) is ook blij dat het bestemmingsplan er nu is en dat het op veel steun kan rekenen. ‘Er zijn altijd mensen die iets anders willen. Maar, als gemeente moeten wij de besluiten nemen.’

Nieuwe Sloot wordt een wijkje met 350 woningen. Veel ervan komen in appartementencomplexen langs de President Kennedylaan. Op de rest van de locatie komen eengezinswoningen. Van de woningen is 25 procent sociale huur. Over het plan Nieuwe Sloot hebben omwonenden uitgebreid mee kunnen praten.

In de gemeenteraad

Het nieuwe bestemmingsplan is door de Alphense politiek besproken tijdens een raadscommissievergadering op dinsdag 9 juli. Donderdag 11 juli staat het op de agenda van de gemeenteraadsvergadering als hamerstuk. Er wordt dan niet meer over gesproken.

Lees ook: Weerstand tegen nieuwe woningen bij Nieuwe Sloot: ‘Inwoners hebben helemaal geen last van hoge woningbouw’