‘Bezwaren tegen komst 122 woningen arbeidsmigranten in Alphen afgewezen’

ALPHEN AAN DEN RIJN - De bezwaren die zijn ingediend bij de gemeente Alphen nadat bekend werd dat twee kantoorpanden aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn omgebouwd worden tot woningen voor arbeidsmigranten worden afgewezen. Dat heeft de gemeente Alphen laten weten aan de initiatiefnemer, zegt de initiatiefnemer in AD Groene Hart.

Verdeeld over twee gebouwen tegenover gemeentewerf Langeroode komen 122 appartementen. Op één kamer komen twee, maximaal drie, personen te leven. Er komt een gezamenlijke ontmoetingsruimte op de begane grond. De toekomstige bewoners kunnen in hun eigen appartement koken en douchen. De bouw begint later dit jaar nog.

Polenhotel

Boskoop heeft ook een Polenhotel. Daar is veel kritiek op, omdat daar vooral arbeiders leven die niet in deze regio werken. De initiatiefnemer wil dat aan de Genielaan alleen werknemers komen te wonen die ook echt in de omgeving werken. Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) stelt dat er behoefte is in Alphen aan een permanente woonlocatie voor arbeidsmigranten.