Boskoop in waterballet veranderd, noodpompen geactiveerd

Foto: Studio Alphen

BOSKOOP - In Boskoop draaien sinds woensdagmiddag de noodpompen op volle toeren om de grote hoeveelheid water weg te werken. Veel straten, kelders en garages zijn ondergelopen omdat de sloten buiten hun oevers zijn getreden vanwege de grote hoeveelheid regen die is gevallen.

In totaal zijn op twaalf verschillende locaties in de regio mobiele pompen geplaatst, meldt het hoogheemraadschap. In Boskoop wordt het water vanuit de polders naar de Gouwe gepompt. Op sommige plekken is in korte tijd meer dan 75 millimeter regen gevallen.

Volgens Huub Mizee, weerman bij Omroep West, is dat een enorme hoeveelheid. 'De hoeveelheid neerslag is normaal gesproken bijna de hoeveelheid voor de hele maand september', zegt Mizee. Dat het precies in deze regio losgaat is volgens de weerman toeval. 'Het is eigenlijk vette pech. Op een andere dag zou het ergens anders gebeuren. Maar dat het zoveel uren achter elkaar onweert is wel uitzonderlijk.'

Waterskiën

Dat het noodweer ook voor plezier kan zorgen is in de onderstaande video te zien. Bij De Jong Plant in Boskoop werd er op het ondergelopen parkeerterrein gewaterskied achter een vorkheftruck. 

Lees ook: Schoorsteen van huis geslagen door bliksem, brand in restaurant