Boskoper verdacht van vrouwenhandel blijft voorlopig vrij

Foto ter illustratie Foto: ANP

BOSKOOP - Een 35-jarige man uit Boskoop, die wordt verdacht van betrokkenheid bij vrouwenhandel, blijft voorlopig vrij. Hij is tot zijn proces op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde dat hij weer in voorarrest geplaatst wordt, net als de hoofdverdachte in de zaak, maar die eis werd woensdag door de rechtbank verworpen.

De officier van justitie somde voor de rechter op hoe behulpzaam de man geweest zou zijn bij het uitbuiten van één van de twee slachtoffers. In haar ogen moest de man weer worden opgepakt. De rechtbank ging daar niet in mee, maar gaf wel aan dat de man zich moet laten begeleiden door de reclassering. De verdachte stelt dat hij wel vaak met de hoofdverdachte optrok. Met de vrouwenhandel had hij echter niets van doen, geeft hij aan.

Die hoofdverdachte, een 30-jarige man uit Boskoop, zit wel nog steeds vast. Hij zou twee vrouwen vanaf augustus 2021 tot en met april 2022 seksueel uitgebuit hebben. Een van de vrouwen zou hij mishandeld hebben. De man had, zo meent het OM, voor beide dames contact met de klanten, regelde hotelkamers, foto’s en seksadvertenties. Op een tussentijdse zitting woensdag ontkende hij deze beschuldigingen van het OM. Zijn advocaat vroeg ook om vrijlating, maar daar ging de rechter niet op in.