Boskopers helpen Marokkaans dorp Talat N’ Yacoub met vijf woonunits

BOSKOOP - Afgelopen vrijdagavond 17 november werd in de Boskoopse Moskee Arrahman het eindbedrag bekend gemaakt van de inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Mohammed Benhaddou en Helma van der Louw overhandigden de cheque ter waarde van 15.147 euro aan de vrijwilligers van Stichting Rizq. Met het eindbedrag worden voor de winter vijf woonunits aangekocht.  

Rotary Club Boskoop nam het initiatief om geld in te zamelen voor de bewoners van het dorpje Talat N’Yacoub in Marokko, dat zwaar getroffen is door de aardbeving afgelopen 8 september. In verschillende kerken en de moskee zijn collectes gehouden en meerdere Boskoopse ondernemers hebben flyers voor de winkelruiten geplakt. Ook Stichting Kringloopwinkel Boskoop zag in deze actie een goed doel.

Moskee Arrahman Boskoop

Voorzitter van Moskee Arrahman Mohammed Benhaddou gaf op de slotmanifestatie aan dat hij ‘trots is op het bereikte resultaat en dat dit soort projecten helpen om bruggen te bouwen binnen de Boskoopse gemeenschap.’ Het benefietdiner in de moskee met de traditionele couscous hielp de inzamelingsactie ook. ‘De couscous was niet alleen lekker, maar leverde ook op één avond ruim 8.000 euro op’, aldus Rachid el Ousrouti.

Vervolg

Ook Helma van der Louw die hielp met de inzamelingactie is trots op het resultaat. ‘Ik werd compleet verrast met het bedrag wat de moskee heeft opgehaald met deze actie. Een bedrag van ruim 8.700 euro is buitengewoon mooi.’ Met het totaalbedrag van 15.147 euro kunnen vijf woonunits van 2.700 euro per stuk worden aangeschaft. Het overige bedrag van 1.647 euro wordt gebruikt voor activiteiten voor kinderen in het te bouwen opvangkamp. Op dezelfde avond zijn er door de aanwezigen meerdere voorstellen gedaan voor vervolgprojecten.