Gepubliceerd op 11 September 2019 om 16.31 uur

Bouwwerkzaamheden ‘De Ampère’ bij station Alphen gestart

ALPHEN AAN DEN RIJN - Woensdag is gestart met de bouwwerkzaamheden van 121 nieuwe appartementen langs de Prins Bernhardlaan. Het nieuwbouwproject droeg eerst de naam De Toekomst, maar is inmiddels omgedoopt tot De Ampère.

Woningcorporatie Woonforte is eigenaar van de nieuwe appartementen, waarvan 58 woningen bedoeld zijn voor cliënten van zorginstellingen Ipse de Bruggen en Philadelphia. Deze zorgwoningen krijgen ook een gemeenschappelijke huiskamer, kantoorruimte en een dagactiviteitencentrum.

De andere 63 appartementen worden grotendeels als sociale huurwoningen verhuurd. Enkele woningen worden verhuurd aan huishoudens met een middeninkomen. Het is de bedoeling dat bewoners vanaf eind december 2021 gebruik kunnen maken van hun nieuwe woning.

Commerciële plint

Onder de appartementen komt een zogeheten commerciële plint, winkel- en bedrijfsruimtes. De commerciële plint van het naastgelegen gebouw Toor staan al sinds de oplevering van de woningen in mei 2017 leeg.

Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) heeft meerdere keren aangegeven dat er serieuze kandidaten voor de winkelruimtes onder Toor zijn. Dat heeft tot op heden nog niets concreets opgeleverd.

Lees ook: Nieuwe sociale huurwoningen oude NUON-locatie eind 2021 bewoonbaar

advertentie
.
advertentie