Baas van brandweer wordt nieuwe ‘algemeen directeur’ gemeente Alphen aan den Rijn

Michiel van Kruijsbergen Foto: Megin Zondervan

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Michiel van Kruijsbergen wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Alphen aan den Rijn. De inwoner van Barendrecht volgt Koen van Veen op, die deze functie sinds 1 maart 2023 waarneemt. De 48-jarige Van Kruijsbergen begint op 1 april.

In het verleden was hij gemeentesecretaris in Woerden, Leerdam en Bernisse. Tot voor kort werkte hij als directeur brandweer voor Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

'Alphen aan den Rijn is een prachtige en toonaangevende gemeente. De betrokkenheid en de deskundigheid van het bestuur en de medewerkers spreken me enorm aan. Ik heb veel zin om me samen met hen in te zetten voor de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties', zegt hij via een verklaring.

De gemeentesecretaris is de eerste beleidsadviseur van het college van burgemeester en wethouders. Deze functie wordt vergeleken met een algemeen directeur van de ambtelijke organisatie.

'Het college heeft veel vertrouwen in de kennis en kunde van Michiel van Kruijsbergen. We kijken er naar uit om met hem, als leidinggevende van de gemeentelijke organisatie, te werken. Michiel heeft de ervaring die we zoeken op het gebied van het begeleiden van grote organisaties naar meer ambtelijke slagkracht', voegt wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan), verantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie, eraan toe.

'De gemeentelijke organisatie kan zich zo nog beter inzetten voor de gemeenschap en haar inwoners. Met als doel een ijzersterke dienstverlening bieden aan onze inwoners en ondernemers én goede oplossingen ontwikkelen voor de grote opgaven op het gebied van wonen, leven, werken en duurzaamheid.'

Lees ook: Gemeentesecretaris Peter Derk Wekx verlaat gemeente Alphen aan den Rijn