Bruno Bruins wordt informateur in gemeente Alphen aan den Rijn

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Bruno Bruins gaat als informateur aan de slag in de gemeente Alphen aan den Rijn. Bruins is gevraagd om te onderzoeken welke coalities er mogelijk zijn in Alphen aan den Rijn, die op een zo breed mogelijk draagvlak en/of een solide meerderheid in de gemeenteraad kunnen rekenen.

Als alles voorspoedig verloopt, moet Bruins in de eerste week april verslag uitbrengen van zijn gesprekken met de twaalf verschillende politieke partijen in de gemeente. Bruins is van oktober 2017 tot maart 2020 minister voor Medische Zorg (en Sport) geweest op het ministerie van VWS. Op 1 september 2021 is hij benoemd als Staatsraad in de afdeling Advisering van de Raad van State.

Nieuw Elan leverde bij deze verkiezingen twee zetels in, maar is met acht zetels alsnog de grootste partij in de gemeenteraad. Het ligt niet voor de hand dat GroenLinks, die als tweede partij uit de bus kwam, opnieuw in de coalitie komt. Die partij stapte namelijk in januari van dit jaar uit de coalitie vanwege het dossier Gnephoek.

Lees ook: Officiële uitslag bekend van gemeenteraadsverkiezingen Alphen aan den Rijn