Buitenbad zwembad De Hoorn vanaf vrijdag geopend, watertemperatuur: 21 graden

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het buitenbad van zwembad De Hoorn gaat vanaf vrijdag open voor winterzwemmen. Tijdens het regionale burgemeestersoverleg is woensdagavond goedkeuring verleend en exploitant De Thermen 2 heeft donderdag besloten om het bad vrijdag te openen.

Het was, na de goedkeuring van burgemeester Liesbeth Spies (CDA), nog onzeker of het buitenbad vrijdag al direct open zou gaan. Het zwemwater moet 21 graden zijn. Met het opwarmen is de zwembadeigenaar afgelopen vrijdag mee begonnen.

Volgens sportwethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) duurt het ongeveer een week totdat het water op temperatuur is. Daarnaast moest er voldoende tijd zijn voor belangstellenden om een plek te reserveren via de website van De Thermen 2.

Douchen

Bezoekers kunnen zich bij het hek tussen de parkeerplaats en het buitenbad. Langs de badrand zijn overkappingen geplaatst zodat mensen zich kunnen omkleden. Er zijn geen douches of kluisjes beschikbaar. Bezoekers kunnen 50 minuten zwemmen en hebben 10 minuten voor omkleden.

Vorige week heeft de zwembadexploitant het verzoek tot heropening ingediend bij burgemeester Spies. Sporten in de buitenlucht is volgens de huidige coronarichtlijnen toegestaan, mits maximaal in tweetallen en met minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar.

Lees ook: Zwembad De Hoorn onderzoekt of buitenbad open kan voor banenzwemmen