Buitenkansje op zanggebied: Oratoriumkoor Alphen zoekt projectleden

Oratoriumkoor Alphen Foto: Groene Hart Koerier

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Alphense Oratoriumkoor bereidt zich voor op een bijzonder concert en is daarvoor op zoek naar projectleden. De uitvoering is gepland op 10 februari 2024 en vindt plaats in de Adventskerk van Alphen aan den Rijn.

‘Voor ervaren zangeressen en vooral zangers komt er een prachtkans om als projectzanger(es) nog meer plezier te beleven’, vertelt Hennie van der Ouw van het Oratoriumkoor Alphen.

‘We organiseren een bijzondere uitvoering van het beroemde Stabat Mater van Pergolesi in de vierstemmige Wiener Fassung en van de prachtige Mis in D van Dvořák.’

Samenwerking met Nationaal Symfonisch Kamerorkest

Het koor pakt hierbij flink uit volgens Van der Ouw. ‘Het Oratoriumkoor wordt begeleid door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest. Het geheel staat onder leiding van de vaste dirigent André Vis.

Daarnaast is het concert ook om een andere reden bijzonder. Het is pas de tweede keer dat het Stabat Mater op deze wijze in Nederland uitgevoerd wordt.’

De repetities van het Oratoriumkoor zijn elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Concertzaal van de Nieuwe Muziekschool aan het Burgemeester Visserpark 30 in Alphen.