Comeback muziekcafé in Buurthuis AquaRijn tijdens kerstactiviteiten in decembermaand

Band The Young Ones treedt in december op in Buurthuis AquaRijn. Foto: Buurthuis AquaRijn

ALPHEN AAN DEN RIJN – Buurthuis AquaRijn organiseert in de maand december een aantal activiteiten om alvast op te warmen voor Kerst. Met als klap op de vuurpijl de comeback van het muziekcafé. ‘Het zijn gezellige en sfeervolle activiteiten. Er is voor ieder wat wils’, schrijft de organisatie.

Het maandelijkse muziekcafé wordt in ere hersteld. Na een pauze van een aantal maanden is op zondag 10 december weer een nieuwe editie. Deze keer is het een Kersteditie. De band The Young Ones treedt op van 15.00 uur tot 18.00 uur.

‘We stopten met het muziekcafé nadat de vorige coördinator was gestopt. Daardoor was er een gebrek aan coördinatie’, vertelt Mirjam Soeterbroek, coördinator van Buurthuis AquaRijn. ‘Ik ben dit jaar op 1 juli begonnen. Ik ging kijken naar hoe het in het verleden was om inspiratie op te doen en de activiteiten in het buurthuis nog leuker te maken. Toen kwam ik dus het muziekcafé tegen. Ik heb vervolgens contact opgenomen met Martin Hijdra, de zanger van The Young Ones.’

Van gedichten en pianomuziek tot klankschaalsessies

Naast de terugkeer van het muziekcafé zijn er nog een aantal andere activiteiten in Buurthuis AquaRijn tijdens de decembermaand. De twee dagen na het muziekcafé kunnen bezoekers op maandag 11 december en dinsdag 12 december Kerststukjes maken met Tineke Disseldorp. Op beide dagen is dit mogelijk om 13.30 uur en 19.30 uur.

Maandag 18 december wordt een workshop papierkunst georganiseerd van 13.30 uur tot 15.30 uur. Met een lichtje wordt een kerstster gemaakt. Het buurthuis verandert woensdag 20 december in een podium voor een kerstvoorstelling. Nel Kerkvliet draagt dan gedichten voor. Om 10.30 uur kunnen mensen luisteren naar de gedichten met een kop warme chocolademelk. Een pianiste speelt daarnaast nog kerstmuziek in de huiskamer.

De klankschaalsessies worden vanwege de grote belangstelling ook doorgezet door het buurthuis. In de maand december zijn de sessies op maandag om 15.30 uur. Alleen op 25 december gaat de sessie niet door.