Camera Bezorgd: Modecollectie van Chaja heeft bijzonder verhaal

Chaja Verkerk Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Kledingstukken met een bijzonder verhaal. Chaja Verkerk uit Alphen aan den Rijn heeft haar allereerste modecollectie gemaakt, waarbij ieder kledingstuk een bepaald trauma uitbeeldt.

In het televisieprogramma Camera Bezorgd rijden we deze zomer door de gemeente Alphen aan den Rijn, op zoek naar mooie, bijzondere en leuke verhalen. Zo ook de modecollectie 'Trauma' van Verkerk, die in het dagelijks leven coupeuse is voor theater- en televisieproducties. 'Mensen plaatsen van alles op sociale media, maar durven meestal niet te plaatsen als het even niet goed met ze gaat. Met deze collectie wil ik daar meer ruchtbaarheid aan geven', zegt Verkerk.

'Het mooie is dat iedereen een eigen betekenis geeft aan de kledingstukken, door een ander referentiekader en ervaringen in het leven.' Van de modecollectie is vanaf 16 augustus ook een expositie te zien bij STA-ART in winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn.

Voedselbos Benthuizen

In dezelfde uitzending van Camera Bezorgd is er ook aandacht voor het voedselbos in Benthuizen. Initiatiefnemer Liesbeth van Bemmel vertelt daar alles over. ‘Hoe mooi is het als je de natuur kunt laten groeien en er zelf de vruchten van kunt plukken', zegt Van Bemmel. 'Dat je een mooi leefgebied creëert voor bijen, vogels en vlinders en dat je er zelf ook goed van kunt eten.'

Camera Bezorgd is vanaf maandagavond om 19.05 uur te zien op televisie bij Studio Alphen. De uitzending wordt daarna ieder uur herhaald, tot en met 11.05 uur. Daarnaast is de uitzending onderaan dit bericht ook online te bekijken.

Lees ook: Camera Bezorgd: Voedselbos in Benthuizen krijgt vorm