Coach Tempo: ‘Doelstelling is kruisfinales voor promotie Korfbal League’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de kruisfinales halen en daarin gaan spelen voor promotie naar de Korfbal League. Dat is het grote doel van Tempo dit seizoen. In 2012 lukte dat voor het eerst. Toen was LDODK nipt te sterk in de halve finales. Sindsdien zijn de Friezen vaste waarde in 'de Premier League van het korfbal' en wil landskampioen worden.

'Het Tempo dat er nu staat, moet voor de bovenste twee plekken spelen', vindt coach Frits Wip. Omdat de Alphenaren de afgelopen maanden op het veld in de ereklasse uitkwamen, het allerhoogste niveau van Nederland, is Tempo automatisch de favoriet in de zaalhoofdklasse.

Avanti, Groen Geel en TOP/Arnemuiden zijn Tempo's concurrenten. 'Groen Geel heeft een hele goede ploeg, bij TOP/Arnemuiden is een speler uit de Korfbal League teruggekeerd en Avanti is juist gedegradeerd uit de Korfbal League', analyseert Frits. De top-2 plaatst zich voor de kruisfinales.

Dit artikel gaat verder onder het radio-interview met Frits Wip

Elma Schreuder is het met haar coach eens: Tempo gaat samen met Groen Geel, Avanti en TOP strijden om de bovenste plekken. Schreuder is een van de twee nieuwe speelsters van Tempo. Ze komt over van het Haagse HKV/Ons Eibernest. Afgelopen zaterdag opende Tempo de zaalcompetitie met een uitwedstrijd tegen SDO. Schreuder scoorde twee keer.

Op het veld heeft Tempo zich in de ereklasse voorbereidt op de zaalcompetitie. Voor de tweede maal kwam Tempo uit op Neerlands hoogste veldniveau. 'We hebben zeker weerstand geboden en van Korfbal League-club Blauw-Wit Amsterdam zelfs gewonnen. In de ereklasse spelen twaalf ploegen, we staan nu bij de beste tien van Nederland. Dat moeten we proberen vast te houden.'

Dit artikel gaat verder onder het radio-interview met Elma Schreuder

Ondanks dat Tempo de torenhoge favoriet is in deze afdeling en coach Frits Wip vindt dat Tempo alle duels moet winnen, waakt Tom Steenbeek voor gemakzucht. 'Wij gaan geen wedstrijd makkelijk winnen', benadrukt de topscorer. 'Je zag het ook aan de wedstrijd tegen SDO, we zijn op papier een stuk beter dan zij maar hebben het heel lastig in de eerste helft.'

Tempo stond zaterdag halverwege het duel tegen de promovendus met 10-9 achter. 'We waren de betere ploeg, maar wisten het overwicht niet om te zetten in doelpunten. We hadden pech in de afronding', zegt Wip. Steenbeek: 'Al weet je wel dat dat goed gaat komen in de tweede helft.' En dat gebeurde ook. Tempo won met 17-28.

Dit artikel gaat verder onder het radio-interview met Tom Steenbeek

Bekijk ook: Televisiereportage 'Tempo terug in ereklasse korfbal'

Hieronder kun je alle interviews na afloop van SDO - Tempo nogmaals terugluisteren: