Rondleiding door nieuw Coenecoop College na verhuizing naar voormalig raadhuis

BOSKOOP - De Boskoopse middelbare school Coenecoop College heeft een nieuw onderkomen. Het voormalig kantoor naast het monumentale raadhuis is gestript, helemaal opnieuw opgebouwd en in een modern jasje gestoken. Maandag was de eerste schooldag in het nieuwe gebouw.

Geen afgesloten ruimtes meer, in het Coenecoop college alles is transparant, kleurrijk en open. 'Boskoop staat voor bomen, planten en groen. Dat hebben we ook terug laten komen in de meubels. Dus dat levert een frisse transparante uitstraling op', zegt locatiecoördintator Michelle Mulder, die ook wiskundedocent is.

Leerlingen zijn het daar mee eens. 'Deze school is zoveel leuker dan de oude school', vertelt Anne Lotte Fickweiler.

Weinig leerlingen

De laatste jaren is het aantal leerlingen flink teruggelopen. De school hoopt door het nieuwe gebouw op een flinke aanwas. 'We hebben nu 86 leerlingen. Maar we hebben plaats voor 200 scholieren', vertelt Mulder.

'We bieden tweetalig onderwijs, het lesprogramma is meer aangepast aan de individuele wensen en met zo'n prachtig modern gebouw verwacht ik dat het aantal leerlingen zeker zal toenemen.


Oude raadhuis

In de loop van 2019 wordt ook het markante oude raadhuis grondig gerenoveerd. In het voormalige gemeentehuis komt een E-lab en bibliotheek.

Benieuwd hoe het nieuwe schoolgebouw eruit ziet? Wij kregen een rondleiding: