Coronacrisis: steunfonds gemeente Alphen voor non-profit organisaties

Gepubliceerd op 03 april 2020 om 18.40 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Sport- en vrijetijdsverenigingen, culturele instellingen, organisatoren van evenementen en andere maatschappelijk gesubsidieerde organisaties die vrezen in financiële nood te komen door de coronacrisis kunnen een beroep doen op een gemeentelijk steunfonds. De gemeente Alphen stelt per direct 2,5 miljoen euro beschikbaar voor de schade tot en met juni.

'Wij willen voorkomen dat we na deze crisis in een volgende crisis belanden, namelijk een crisis dat onze maatschappelijke infrastructuur is weggevallen. Deze organisaties mogen niet failliet gaan', zegt wethouder Kees van Velzen.

Besturen van verenigingen en stichtingen kunnen vanaf aanstaande maandag (6 april) aankloppen via www.alphenaandenrijn.nl/steunfonds. De regeling is zowel bedoeld voor organisaties die per direct, als later in liquiditeitsproblemen vrezen te komen. Voorwaarde is wel dat organisaties waar mogelijk ook aanspraak doen op landelijke regelingen. Afhankelijk van de urgentie kan de gemeente met twee weken uitkeren.

advertentie advertentie