Culinair Alphen keert terug met een nieuw concept: Het Alphens Wijn Event

Foto ter illustratie Foto: Pixabay

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het culinaire landschap van Alphen aan den Rijn wordt dit jaar verrijkt met een nieuw evenement: het Alphens Wijn Event. Het festival vindt plaats op 23 en 24 augustus in Park Rijnstroom, dat door de organisatie voor deze gelegenheid wordt omgedoopt tot Park Wijnstroom.

Culinair Alphen stopte in 2017 na acht edities vanwege problemen met de begroting. Maar nu is de kogel door de kerk: het nieuwe wijnfestival belooft een breed assortiment aan internationale wijnen.

‘Bezoekers kunnen onder het genot van live muziek niet alleen genieten van topwijnen, maar ook van entertainment en culinaire verrassingen,’ zo schrijft de organisatie.

Wijn voor de laatste zomerdagen

In tegenstelling tot voorgaande evenementen van Culinair Alphen, is er dit jaar een limiet gesteld op het aantal bezoekers. Waar eerder tot 7500 gasten per dag werden verwelkomd, is dit nu beperkt tot 2000. De organisatie zegt dit te doen om ‘exclusiviteit en comfort te garanderen.’

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het nieuwe evenement; elke bezoeker ontvangt bij binnenkomst een herbruikbaar wijnglas, inbegrepen bij de prijs van het ticket

Culinair Alphen in 2013

‘Met deze nieuwe onderneming hoopt Culinair Alphen een unieke ervaring te bieden die zowel wijnliefhebbers als cultuurliefhebbers zal aantrekken. Het biedt een prachtige kans om te genieten van de laatste zomerdagen in een idyllische setting’, laat Culinair Alphen weten.

De ticketverkoop is inmiddels gestart.