Cultuur in oud raadhuis blijkt onhaalbaar: pijlen nu gericht op onderwijs

Het Oude Raadhuis in het Alphense Burgemeester Visserpark Foto: Michel Looyenstein

ALPHEN AAN DEN RIJN - De zoektocht naar een geschikte invulling voor het voormalige raadhuis in Alphen aan den Rijn heeft nog steeds niet opgeleverd. Makelaars hebben onderzocht of er passende gebruikers te vinden zijn die een culturele invulling aan het gebouw zouden kunnen geven, maar dat blijkt niet te lukken. Nu wil het college van burgemeester en wethouders het over een andere boeg gooien: het voormalige raadhuis zou plek kunnen gaan bieden aan middelbare scholieren.

Het Scala College heeft de gemeente meerdere malen laten weten interesse te hebben om in het monumentale pand les te gaan geven aan de bovenbouw van het vwo. Die leerlingen krijgen nu les aan de Sacharovlaan. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad nu om een budget van 25.000 euro, voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een onderwijsfunctie in het oude raadhuis.

Mocht daar een positief resultaat uit volgen, zou de locatie van het Scala College aan de Sacharovlaan vrij kunnen komen. Een locatie die geschikt zou zijn om woningen op te ontwikkelen, aldus het college van B en W.

Andere mogelijkheden

Een culturele invulling voor het oude raadhuis is volgens verschillende makelaars dus niet haalbaar. Zij zien echter wel mogelijkheden voor een combinatie van horeca en een hoogwaardig kantoorconcept in het pand aan het Burgemeester Visserpark. Als blijkt dat een onderwijsfunctie in het gebouw niet mogelijk is, wil het college van B en W onderzoeken of de combinatie van horeca en een kantoorconcept haalbaar is. 

Mocht daarnaast een partij zich onverwachts melden met een andere geschikte invulling voor het pand, kan ook dat nog worden overwogen.

Lees ook: Financieel risico voorkomt verhuizing Popmuseum Rockart naar Alphen: ‘Balen als een stekker’