D66 wil met Gert van den Ham als lijsttrekker terug coalitie in: ‘Aan bestuurstafel zitten’

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Gert van den Ham gaat de kandidatenlijst aanvoeren van D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. De huidige fractievoorzitter wordt voorgedragen om voor het eerst lijsttrekker te worden. Zijn grote doel is om D66 terug in de coalitie te krijgen.

'D66 is niet de partij die tot in lengte der jaren in de oppositie moet bungelen. D66 wil graag meedoen en aan de bestuurstafel zitten', zegt hij ambitieus. Tot de verkiezingen in 2018 was D66 coalitiepartij. 'Ik steek niet onder stoelen of banken dat dat onze inzet zal zijn. Als we een beetje omvang hebben, en daar ga ik echt van uit, dan hoop ik van harte dat we kunnen aanschuiven.'

Van den Ham is bezig aan zijn eerste termijn als raadslid. Sinds Inge Prins enkele maanden na de verkiezingen verhuisde naar noord-Nederland en de gemeenteraad verliet, is Van den Ham fractievoorzitter van de vijfde grootste partij in de gemeenteraad.

Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsprogramma's, die schrijven de meeste politieke partijen dit voorjaar. In een serie radio-interviews vertellen de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met Gert van den Ham van D66 te beluisteren.