Gepubliceerd op 05 November 2019 om 11.57 uur

Daniël Knegt stopt met paratriatlon, geen Paralympische Spelen in Tokio

HAZERSWOUDE-DORP - Daniël Knegt stopt per direct met paratriatlon. De Hazerswoudenaar zal samen met zijn buddy Koen de Leeuw niet mee gaan doen aan de Paralympische Spelen in Tokio (Japan), volgend jaar zomer.

'Het afgelopen seizoen nam de concurrentie sterk toe, maar het aantal startplaatsen per wedstrijd bleef beperkt. We kwamen hierdoor steeds minder in de gelegenheid om deel te nemen aan wedstrijden en de nodige Tokio-punten te verdienen. Dit heeft zijn weerslag gehad op onze sportieve progressie en zijn we niet volledig in de gelegenheid geweest om de aansluiting te kunnen vinden bij de wereldtop', legt Knegt uit.

Knegt vervolgt: 'De onzekerheid en stress in het streven om ons te kwalificeren voor de Paralympische Spelen en alle opofferingen die daarbij horen, werden steeds zwaarder. Het gaf niet meer de energie en het plezier die we er eerst wel uit haalden. Realistisch naar onszelf en onze support, is de huidige ranking dusdanig dat we geen verwachtingen hebben om nog te mogen starten en ons te kunnen kwalificeren voor de Paralympische Spelen.'

Knegt wordt judoka, De Leeuw wil naar WK

Om naar de Paralympics te mogen moet Daniël Knegt op 29 juni 2020 in de top-6 staan van de internationale paralympische kwalificatieranglijst. Voor het IOC (International Olympic Committee) zou een plek in de top-9 al volstaan, maar de nationale sportkoepel NOC*NSF heeft de prestatie-eis verscherpt naar top-6.

'Met veel plezier kunnen we terug kijken op afgelopen jaren en de mooie, soms emotionele, momenten', zegt Knegt. Zelf gaat zijn comeback maken op de tatami en weer judoën. De Leeuw wil volgend jaar deelnemen aan de wereldkampioenschappen cross in Almere.

Lees ook: Daniël Knegt start kwalificatietraject Paralympische Spelen met zevende plek

advertentie
 
advertentie