Dat eerste klap maar een daalder mag zijn voor ARC dat wil promoveren

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Wij willen promoveren en dan is het voor ons heel belangrijk om in de eerste wedstrijden van het seizoen geen onnodig puntenverlies te lijden.' Mark Evers zegt dat vlak voor de aftrap van het eerste competitieduel van ARC. Met promovendus BOL als tegenstander, wetende dat promovendi vaak verrassen aan het begin van het seizoen, is de oefenmeester daar extra op beducht. Maar het komt goed voor ARC en het seizoen wordt gestart met een 2-0 overwinning.

Sterker nog, ARC begint helemaal voortvarend zaterdagmiddag. Want binnen vijf minuten staat het 1-0 via Boyd Baatje. 'Daarna spelen wij een half uur lang niet goed en is BOL de bovenliggende ploeg. In de rust heb ik tactisch wat omgezet waardoor wij net iets anders gingen spelen en het momentum weer terugkregen. Het is alleen jammer dat wij vier hele grote kansen krijgen waar er niet één van ingaat', vervolgt Evers. Al ziet hij Baatje tien minuten voor tijd doen wat hij vorig seizoen ook zeventien keer gedaan heeft: een doelpunt maken en de wedstrijd beslissen.

'Kandidaat voor bovenin'

ARC en de jacht op promotie naar de derde divisie. Dat wordt de missie van het seizoen. Dan wel door kampioen te worden, dan wel door periodekampioen te worden en via de nacompetitie de stap omhoog te maken. 'Wij zijn een kandidaat voor bovenin. Wij moeten daar ook spelen vind ik', aldus Evers. 'Ik kan alleen spreken over mijn eigen ploeg. Dus natuurlijk kan het zo zijn dat wij drie of vier andere geweldige ploegen treffen en dat je misschien over een halfjaar een andere conclusie moet trekken. Maar voor nu aan de start is dit het gevoel.'

Daar is aanvoerder Derek Prins het mee eens. 'Ik vind dat wij met zo'n selectie voor de promotie moet gaan. Op welke manier maakt niet uit. Maar wij moeten bovenin meedraaien.' 26 selectiespelers met alle posities dubbel of zelfs driedubbel bezet. Evers: 'Wij hebben heel veel fitte spelers, dat is andere seizoenen wel anders geweest. Dus dat roept wat bij ons op qua verwachtingen. Ik denk dat wij in de breedte een van de sterkste selecties van de afdeling hebben. Dat moeten wij zien te verzilveren.'

Scoreverloop: 1-0 Boyd Baatje, 2-0 Boyd Baatje.

Hieronder zijn de interviews met trainer Mark Evers, aanvoerder Derek Prins en debutant Donny van der Neut te bekijken. Ook blikt Jelle Koolstra, bestuurslid Technische Zaken en daarmee verantwoordelijk voor de samenstelling van de spelersgroep en technische staf, vooruit op het nieuwe seizoen. De samenvatting van ARC - BOL is bovenaan dit bericht te zien.