De wethouders: blijft de 76-jarige Van As ook na 2022 wethouder?

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Anderhalve maand geleden is Gerard van As 76 jaar geworden. Als over een maand of zestien het nieuwe college van burgemeester en wethouders aantreedt, is de wethouder van Nieuw Elan al ruimschoots 77 jaar. Ziet Van As het zitten om wederom voor vier jaar het wethouderschap op zich te nemen?

In een uitgebreid interview met Studio Alphen, waarin Van As terugkijkt op de voorbije drie jaar van zijn wethouderschap en vooruitkijkt naar het laatste échte jaar voor de verkiezingen, zegt hij het antwoord op die vraag nog niet te hebben. 'Ik vind dat het actief bezig zijn met iets, niets met leeftijd te maken hebben. Als bepaalde mensen daar last van hebben, moeten ze maar ophouden', reageert Van As, die tussen 1982 en 1993 wethouder was in Alphen en dat sinds 2014 weer is.

Van As heeft altijd gezegd deze wethoudersjaren te willen gebruiken om het Alphense stadshart uit het slop te trekken en de lokale economie een boost te geven. En daarna vindt hij het mooi geweest. 'Samen met Nieuw Elan denk ik na over de toekomst. Daarin moeten we niet over één nacht ijs gaan. Ik leef met de dag en zie wel hoe dingen lopen.'

In een serie radio-interviews blikt Studio Alphen terug met alle vijf de wethouders op bijna drie jaar regeren in de gemeente Alphen aan den Rijn én vooruit op het laatste volledige jaar van dit college van burgemeester en wethouders in aanloop naar de gemeenteraadsververkiezingen in maart 2022. Hieronder is het gesprek met wethouder Gerard van As te beluisteren. Alle vijf de radio-interviews worden zaterdag 2 januari (vanaf 15.00 uur) en zondag 3 januari (vanaf 12.00 uur) uitgezonden op Studio Alphen.