Dierenambulance hoopt 40.000 euro op te halen voor tegenvallers bij verbouwing

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense Dierenambulance is een crowdfundactie gestart om hun nieuwe pand in orde te maken. Het budget leek dankzij verschillende donaties afdoende te zijn, maar de organisatie is op verschillende gebreken in het pand gestuit. In totaal hoopt de dierenambulance 40.000 euro bij elkaar te krijgen.

Sinds eind december is Dierenambulance Alphen aan den Rijn eigenaar van een pand aan de Produktieweg in Alphen aan den Rijn. Daarmee kwam een einde aan een jarenlange onzekerheid, waarin de organisatie meerdere keren naar tijdelijke locaties moest verhuizen.

'Tijdens het strippen van het pand zijn we op wat onvolkomenheden gestuit die we niet kunnen negeren', schrijft de dierenambulance. 'De vloer verzakt en de elektrische installatie moet volledig worden vervangen.' Daarnaast blijkt ook het dak vernieuwd te moeten worden.

Tientjes

Donaties van onder andere Stichting DierenLot en Fonds Alphen zorgden voor een toereikend budget, maar de tegenvallers waren daar niet in meegenomen. 'Deze extra kosten hebben ervoor gezorgd dat ons budget meer dan volledig is ingezet en hebben we de doucheruimte voor het personeel en de airconditioning voor de meeste ruimtes waar geen dieren zitten moeten laten vervallen', legt de dierenambulance uit.

Verder in de verbouwingsplannen schrappen is volgens de organisatie geen optie, evenals het laten zitten van het huidige dak. 'Hoe zuur zou het zijn wanneer we na een flinke regenbui lekkage krijgen met alle schade die daarbij hoort.' De crowdfundactie is maandag van start gegaan en heeft op dit moment pas enkele tientjes opgeleverd.